FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Hrvatska elektroprivreda d.d. - HEP Plin preuzeo Gradsku plinaru Krapina

Zagreb (HinaOTS) - Hrvatska elektroprivreda d.d., Ulica grada Vukovara 37 10 000 Zagreb, OIB 28921978587, izdaje sljedeće priopćenje:

Hrvatska elektroprivreda d.d., u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, i obvezom objave propisanih informacija u nastavku objavljuje informaciju o akviziciji HEP Grupe.

HEP Plin je s tvrtkom Krakom, komunalnim poduzećem u vlasništvu pet jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije potpisao Ugovor o kupoprodaji udjela u trgovačkom društvu Gradska plinara Krapina.

Gradska plinara Krapina djeluje na području Krapinsko-zagorske županije, ima 5.500 korisnika, od čega 5.000 iz kategorije kućanstvo, te upravlja s 457 kilometara distribucijske mreže kroz koju isporučuje prosječno 70 GWh plina godišnje. Gradska plinara Krapina će nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora, a do pripajanja HEP Plinu, nastaviti poslovati kao samostalan gospodarski subjekt, ali u okviru HEP grupe, čime se za korisnike stvaraju preduvjeti pružanja još sigurnije i tržišno povoljnije opskrbe plinom.

Kupovinom Gradske plinare Krapina, HEP Plin je potvrdio položaj najvećeg distributera u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu. Zajedno s ovom akvizicijom, HEP Plin će upravljati s ukupno 4.419 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji, kojom se opskrbljuje više od 100.000 korisnika.

Preuzimanje Gradske plinare Krapina dio je strategije HEP grupe, koja je usmjerena daljnjem razvoju plinskog poslovanja te aktivnom sudjelovanju u procesu okrupnjavanja na hrvatskom plinskom tržištu.

Služba za odnose s investitorima

 

Napomena o izvoru:

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d.

Služba za odnose s investitorima

Ulica grada Vukovara 37

10000 Zagreb

tel: +385 1 63 22 231

fax: +385 1 63 21 877

e-mail: IR@hep.hr

web: www.hep.hr

- end - -

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙