FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zadarskoj županiji 108 novih slučajeva koronavirusa, jedna umrla

ZADAR, 26. ožujka 2021. (Hina) - Na području Zadarske županije 108 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru od posljedica covida-19 umrla je 90-godišnja žena, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Većina novozaraženih kontakti su prethodno oboljelih, a uglavnom je riječ o obiteljskim i kontaktima s posla. Među novooboljelima 65 ih je u Zadru, po četvero u Biogradu i Zemuniku Donjem, po troje u Jasenicama, Ninu, Kalima, Poličniku, Sv. Filipu i Jakovu i Vrsima, po dvije zaražene osobe potvrđene su u Obrovcu,  Posedarju, Sukošanu i Viru te po jedna u Galovcu, Lišanima Ostrovičkim, Pakoštanima, Pašmanu, Polači, Ptreku i Starigradu.

U posljednja 24 sata testirano je 347 uzoraka, pod aktivnim je nadzorom 1651 stanovnik, a od bolesti se oporavila 191 osoba.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 38 oboljelih, od kojih je petero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 11 pacijenata.

Policija je evidentirala dva kršenja samoizolacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙