FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 19 novih slučajeva zaraze, umrla jedna osoba

ČAKOVEC, 20. ožujka 2021. (Hina) - Međimurska županija u subotu ima 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 123 uzorka te je evidentirano 16 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 13 posto pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija javljeno je o dva pozitivna slučaja osoba s prebivalištem ili boravištem u Međimurskoj županiji, a epidemiolozi su na temelju kliničke slike dijagnosticirali SARS-CoV-2 virus kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 132.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 44.809 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 31 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su tri pacijenta, otpuštena su dva pacijenta, a jedan pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata umro je 76-godišnji muškarac, navodi se u priopćenju međimurskog Stožera civilne zaštite.

Ove subote u Međimurskoj županiji nastavljena je akcija cijepljenja. U dvorani MESAP-a u Nedelišću cijepi se oko 700 građana koji su primili prvu dozu cjepiva 20. veljače, a u dvoranama osnovnih škola u Prelogu i Murskom Središću prvom dozom cijepi se oko 400 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙