FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri šest novozaraženih, više od 1700 osoba u samoizolaciji

PULA, 20. ožujka 2021. (Hina) - Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđena su u Istri u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 398 uzoraka briseva, a u mjerama samoizolacije je 1710 osoba, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite. 

Kod četiri novozaražene osobe osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe, a kod jedne osobe epidemiološki je riječ o uvezenom slučaju s područja Splita - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi jedna osoba.

Od jučer oporavile su se dvije osobe, trenutno je u Istri 104 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi čak 1710 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 32 osobe, a jedna osoba je prebačena u respiracijski centar KBC Rijeka. 

Pojačan nadzor protuepidemijskih mjera

Kako se doznaje, od 1710 osoba u samoizolaciji, čak ih je 800 iz školskog sustava odnosno oko 700 učenika te stotinjak profesora.

"To samo opravdava našu odluku da se od ponedjeljka kreće s nastavom na daljinu za učenike viših razreda osnovnih škola te u svim srednjim školama, osim za maturante, koji će imati nastavu u školi. Vjerujem da će se iz tog razloga već za nekoliko dana broj osoba u samoizolaciji znatno smanjiti" - izjavio je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac,

Dodao je da se i dalje pojavljuju slučajevi zaraze koronavirusom  sportskim klubovima te u fitness centrima.

Upravo iz tog razloga, kako je najavio, od danas je u Istri krenuo pojačani nadzor poštivanja epidemioloških mjera kako na terasama ugostiteljskih objekata tako i u sportskim dvorana i fitness centrima te u ostalim objektima koji su otvoreni za građanstvo.

"Samo na taj način možemo stati na kraj širenju zaraze. Ljudi moraju biti odgovorni i disciplinirani te voditi brigu o poštivanju epidemioloških mjera" - poručio je načelnik Kozlevac.   



 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙