FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 82 novozaražena

DUBROVNIK, 11. ožujka 2021. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 28 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se njih 69, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 37 osoba iz Dubrovnika, 13 iz Župe dubrovačke, deset iz Metkovića, šest iz Konavala, po tri iz Orebića i Ploča, po dvije iz Korčule, Slivnog i Stona, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Opuzena te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 40 muških i 42 ženske osobe, a 54 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.
Oporavilo se 69 osoba, od kojih 26 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, 16 iz Župe dubrovačke, četiri iz Orebića, tri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Korčule te jedna iz Slivnog.
Od jučer obrađeno je 330 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 48.091.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivan 701 slučaj zaraze koronavirusom, od čega na širem dubrovačkom području 615, odnosno u Dubrovniku 310, Konavlima 145, Župi dubrovačkoj 142, Dubrovačkom primorju 11 te Stonu sedam slučajeva.
U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 62 osobe. Sedam pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji je 1121 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije zabilježena su 462 kršenja te mjere.
Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih uputa i protuepidemijskih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.  

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙