FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Privredna banka Zagreb d.d. - Informacija o pravičnoj naknadi

Zagreb (HinaOTS) - Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, Zagreb, MB: 3269841, OIB 02535697732, obavještava kako slijedi:

Informacija o pravičnoj naknadi temeljem članka 476. stavka 2. Zakona o tržištu kapitala - ostale informacije

Privredna banka Zagreb d.d. (u daljnjem tekstu: Banka) objavila je poziv na Glavnu skupštinu Banke koja će se održati 26. travnja 2021. U navedenom Pozivu na Glavnu skupštinu objavljen je i prijedlog Odluke o povlačenju (delistingu) dionica Privredne banke Zagreb d.d. s uređenog tržišta – Zagrebačke burze d.d. (u daljnjem tekstu: Odluka). 

U skladu s odredbom članka 341. stavka 3. Zakona o tržištu kapitala, u točki 2. Odluke navedeno je da će Banka od svih dioničara Banke koji glasuju protiv Odluke te sukladno članku 341. stavku 5. Zakona o tržištu kapitala zahtijevaju od Banke da Banka preuzme njihove dionice, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku od tri mjeseca od dana upisa Odluke u sudski registar. 

U točki 3. Odluke navedeno da se pravičnom naknadom smatra prosječna cijena dionica Banke ostvarena na uređenom tržištu izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva za Glavnu skupštinu u glasilu Banke u skladu s člankom 341. stavkom 9. Zakona o tržištu kapitala. 

Slijedom navedenog, Banka obavještava dioničare da je poziv za Glavnu skupštinu Banke objavljen na internetskoj stranici sudskog registra, kao glasilu Banke, dana 9. ožujka 2021. Banka je od Zagrebačke burze d.d. zatražila izračun vrijednosti prosječne cijene dionica Banke ostvarene na uređenom tržištu u razdoblju od tri mjeseca prije navedenog dana objave Poziva na Glavnu skupštinu Banke na internetskoj stranici sudskog registra (9. ožujka 2021.), izračunate kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u navedenom razdoblju. 

Sukladno izračunu Zagrebačke burze d.d., cijena koju će Banka isplatiti dioničarima Banke koji glasuju protiv Odluke i koji zahtijevaju od Banke da Banka preuzme njihove dionice, iznosi 832,45 kn po dionici.
 
Privredna banka Zagreb d.d.
 
Obavijest o izvoru: 
Privredna banka Zagreb d.d.
Radnička cesta 50, Zagreb
E-mail: pr-marketing@pbz.hr
tel:   63 60259
faks:  63 60432
www.pbz.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙