FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvoro novozaraženih u Brodsko-posavskoj županiji, troje u Požeško-slavonskoj

SLAVONSKI BROD/POŽEGA, 1. ožujka 2021. (Hina) - Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u ponedjeljak je izvijestio o četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. 

U toj županiji se od zaraze koronavirusom liječi 148 osoba, a 42 osobe su na bolničkom liječenju. Potporu respiratora pri liječenju trebaju tri pacijenta pozitivna na koronavirus. Mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije obuhvaćeno je 666 osoba.

Inspektori civilne zaštite su tijekom proteklog tjedna obavili 194 nadzora vezana uz poštivanje epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima, osnovnim i srednjim školama. Kod osam gospodarskih subjekata i jednoj srednjoj školi evidentirano je kršenje epidemioloških mjera. Svima su izrečena samo upozorenja.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u ponedjeljak su registrirana tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Od zaraze se u ovoj županiji trenutno liječe 52 osobe, njih 13 je pod nadzorom liječnika u bolnici.

Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćene su 182 osobe. 

Policijska uprava požeško-slavonska u ponedjeljak je izvijestila o podizanju kaznene prijave protiv 36-godišnjeg muškarca iz Grabarja zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Na koronavirus pozitivan muškarac prvo se 1.veljače u jutarnjim satima, unatoč izrečenoj mjeri, pojavio u zgradi suda u Požegi. Policajci su utvrdili da je nepoštivanje mjera nastavio i slijedeći dan, jer ga pri kontroli nisu zatekli na kućnoj adresi u Grabarju, te je utvrđeno da je bio u  kupovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙