FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Varteks d.d. - Prihvaćen prijedlog projekta "Varteks kvart - urbana regeneracija"

Varaždin (HinaOTS) - Varteks d.d. Varaždin, Zagrebačka 94, OIB: 00872098033 (dalje Društvo), objavljuje kako slijedi:

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata, jednoglasno je prihvaćen prijedlog projekta „Varteks kvart - urbana regeneracija“ te će Povjerenstvo Vladi Republike Hrvatske uputiti na usvajanje Odluku o proglašenju strateškog investicijskog projekta.

Varteks je već desetljećima u teškoj poslovnoj i financijskoj situaciji, te je negativno poslovanje financirao rasprodajom vrijedne imovine na području cijele bivše države, a prije zadnje dokapitalizacije je i prodao ili prepustio bankama najvrjedniju imovinu, robne kuće u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Također, nekorištene dijelove kompleksa prema ugorovu s bankama dužan je prodavati u svrhu zatvaranja preostalih kredita.

Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa d.d. i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.

Zajedno s predstavnicima varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija, Operativna skupina obišla je područja obuhvata zone Varteksa radi sanacije, zaštite i očuvanje povijesnih sklopova sakralnih građevina, odnosno zadržavanja građevina za koje se predviđa sanacija ili rekonstrukcija s ciljem održivosti, daljnje vidljivosti i očuvanja graditeljske baštine. Ovo ima za cilj stvaranje pretpostavki za novu gradnju čime se postižu uvjeti za funkcionalnu urbanističku i arhitektonsku rekonstrukciju cijele zone.

Varteks nema namjeru sam ulagati u nekretninske projekte, nego samo prodati neoperativnu imovinu, čuvajući povijesno vrijedne nekretnine, a transakcije za neke čestice su u tijeku, kako smo i prethodno obavijestili Zagrebačku burzu. Za ove transakcije Uprava je pribavila jednoglasno mišljenje NO, uključivo i predstavnike radnika.

Eventualno usvajanje projekta „Varteks kvart-urbana regeneracija“ ne bi direktno utjecalo na financijsku situaciju Varteksa, ali budućim kupcima bi omogućilo jednostavnije dobivanje dozvola, uz istovremenu zaštitu urbanističkog razvoja Grada Varaždina.
 
Uprava
Varteks d.d.
 
Napomena o izvoru:
Varteks d.d.
Zagrebačka 94, 42000 Varaždin
tel: +385 42 377 445
fax: +385 42 377 395
e-mail: info@varteks.com
web: www.varteks.com
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙