FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na području Zadarske županije 17 novih slučajeva zaraze

ZADAR, 17. veljače 2021. (Hina) - Na području Zadarske županije 17 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite dodavši kako se na području cijele županije nastavlja s cijepljenjem.

U posljednja 24 sat testirano je 215 uzoraka, pod aktivnim su nadzorom 652 osobe, a od bolesti se oporavilo još 14 osoba.

Među novooboljelima četvero ih je u Zadru, po dvije osobe potvrđene su na području Benkovca i Pašmana te po jedna na području Paga, Bibinja, Pakoštana, Preka, Ražanca, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Vira i Vrsi.

U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru.

Policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je da se na području cijele županije nastavlja cijepljenje stanovništva. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo na terenu je dosad utrošeno oko 5000 doza Pfizer cjepiva, od čega u zdravstvenim ustanovama 3500 doza, u domovima za starije i nemoćne 1200 doza te stotinu doza kod liječnika obiteljske medicine.

U ambulantama obiteljske medicine još je raspoređeno oko 400 doza Moderna cjepiva te 700 doza cjepiva Astra Zeneca.

Svakodnevno u manjim obiteljskim domovima za starije i nemoćne cijepljenje provodi mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo odlascima i do kraja ovoga tjedna biti obuhvaćeni sve takve ustanove.

Masovno cijepljenje u ŠC Višnjik očekuje se po dolasku većih doza, najvjerojatnije poslije 1. ožujka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙