FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinsku županiju stiglo 1.100 doza cjepiva

VARAŽDIN, 12. veljače 2021. (Hina) - Četiri preminule osobe i 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom bilježi u petak Varaždinska županija, u koju je u petak ujutro stiglo 1.100 doza cjepiva AstraZenece i Moderne.

U tjedan dana u ovoj su županiji zabilježena ukupno 122 nova slučaja zaraze. Sedmodnevna incidencija je 73, a 14-dnevna 161 na 100.000 stanovnika.

Na bolničkom liječenju trenutno su 62 osobe s težom kliničkom slikom. 26 osoba je na odjelu infektologije i drugim odjelima u varaždinskoj Općoj bolnici, dvije su na jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 38 bolesnika je u Klenovniku i četiri osobe u Novom Marofu.

„Zadnji put tako mali broj hospitaliziranih i tako mali broj osoba na respiratoru imali smo dalekog 27. listopada, od čega je proteklo 108 dana”, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin.

Otkrio je i da su tijekom jutra u Varaždinsku županiju stigle prve doze cjepiva AstraZenece i Moderne.

„Radi se o 700 doza AstraZenece i 400 doza Moderne. Cjepivo će već danas biti distribuirano liječnicima obiteljske medicine i svi će oni do ponedjeljka imati određeni broj cjepiva”, rekao je Vugrin dodavši da je na području županije 85 liječnika obiteljske medicine.

„Cjepivo je pakirano na način da se iz jedne bočice Moderne i jedne bočice AstraZenece dobije 10 doza. Znači, svaki liječnik će dobiti samo jednu bočicu, odnosno imati 10 doza na raspolaganju”, dodao je.

Za idući tjedan najavljeno je 900 doza AstraZenece, 600 doza Moderne i 1.518 doza Pfizera, s time da se Pfizer još uvijek koristi za cijepljenje prve skupine, a to su korisnici domova za starije i zdravstveni djelatnici, kazao je načelnik županijskog Stožera.

„Ove količine su definitivno premale, nemamo još nikakve brojke za ožujak, ali se nadamo da će količine sukcesivno rasti”, rekao je Vugrin.

Inače, do sada je Pfizerom cijepljeno 1.360 zdravstvenih djelatnika, od toga 95 posto već s drugom dozom te oko 1.300 korisnika domova za starije i nemoćne, od njih više od 80 posto i drugom dozom.

Vugrin je kazao i kako je na sastanku Stožera održanom u srijedu dogovoreno da Varaždinska županija neće tražiti nikakve dodatne nužne epidemiološke mjere.

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙