FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji četvero novozaraženih, umrla jedna osoba

KRAPINA, 11. veljače 2021. (Hina) - U posljednja 24 sata u Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirane su četiri nove osobe zaražene koronavirusom, a jedna je osoba umrla, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 91, dok je u samoizolaciji 645 osoba.

Na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 12, a u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana 28 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2, od kojih su dvoje na respiratoru.

Prema riječima epidemiologinje u županijskom Zavodu za javno zdravstvo Gordane Popijač Cesar, unatoč smanjenoj distribuciji cjepiva, tijekom ovoga tjedna procijepljeno je 1700 osoba, dok je ukupno dosad cijepljeno 4.345 osoba na području Krapinsko-zagorske županije. Od toga je 2300 zdravstvenih radnika u svim djelatnostima, a korisnika domova 2125.

Dobili smo još jedno cjepivo, AstraZenecu i to smo podijelili prema zahtjevu naših liječnika cjepitelja koji su prijavili najveći broj svojih pacijenata starijih od 65 godina i onih s kroničnim bolestima, rekla je epidemiologinja, zamolivši sve zainteresirane za cijepljenje za strpljenje.

Istaknula je i da se u Krapinsko-zagorskoj županiji unatrag dva mjeseca pomno pratila epidemiološka situacija, s obzirom na novi soj virusa koji se pojavio te činjenicu da novooboljelih  s tim sojem virusa ima u našoj okolini.

„Mislim da nam ne treba pogoršanje ovakvih dobrih brojki. Epidemiju pod kontrolom možemo držati samo disciplinom i daljnjim poštivanjem mjera“, poručila je dr. Popijač Cesar.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙