FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji još 37 osoba zaraženo koronavirusom

ČAKOVEC, 10. veljače 2021. (Hina) - U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji je 37 novih osoba zaraženih koronavirusom, a umrlih nije bilo, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 203 osobe od čega su evidentirana 34 pozitivna slučaja na covid-19, što je 16,7 posto pozitivnih od broja testiranih. Obavljenim testiranjima s antigenskim brzim testovima evidentirana su dva pozitivna slučaja, dok je iz drugih županija javljeno o jednom pozitivnom slučaju.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno je hospitalizirano 40 pacijenata pozitivnih na novi  koronavirus, od kojih su u protekla 24 sata hospitalizirana četiri pacijenta, a isto toliko ih je otpušteno. Na invazivnoj respiraciji su dva covid pozitivna pacijenta.

Na današnji dan nema medicinskih djelatnika pozitivnih na koronavirus.

U protekla 24 sata oporavilo se pet osoba, pa je boj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 201, priopćili su iz Stožera.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto ukupno 39.215 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u toj županiji ukupno je zabilježeno 11.478 oboljelih covid-19 osoba, a ukupno se oporavilo 11.046 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙