FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVZ: Stotinjak vatrogasaca u SMŽ

ZAGREB, 28. siječnja 2021. (Hina) - Na područjima pogođenim potresom u Sisačko-moslavačkoj županije na terenu su uz domaće vatrogasce, pripadnici šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik, a trenutno ih je stotinjak, priopćeno je u četvrtak iz HVZ-a.

Od 28. prosinca 2020. kada je prvi razorni potres pogodio područje Banovine, do 27. siječnja, na intervencijama uklanjanja posljedica potresa je kumulativno sudjelovao 10.281 vatrogasac s 2717 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11.629 intervencija, ističu iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Tijekom jučerašnjeg dana na terenu su ukupno bila 103 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila, koji su izveli 70 intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje su odradila 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirana su 44 vatrogasca sa 13 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak te DVD-a s područja Grada Siska i VZG Popovače, a zabilježene su 32 intervencije.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila, a evidentirana je 31 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija, i to VZŽ Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

 

Sanacija posljedica potresa u Zagrebu

Nastavljena je i sanacija posljedica potresa u Zagrebu

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su jučer odradili 23 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.

Na tim intervencijama ukupno je sudjelovalo 85 vatrogasca s 29 vatrogasnih vozila, priopćeno je iz HVZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙