FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: 31 novozaraženi i dvoje umrlih; Požega: 10 novih slučajeva zaraze

POŽEGA/SLAVONSKI BROD, 19. siječnja 2021. (Hina) - U Brodsko-posavskoj županiji u utorak je potvrđen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, dok je u susjednoj Požeško-slavonskoj županiji evidentirano 10 novooboljelih, izvijestili su županijski stožeri civilne zaštite.

Umrle osobe su u dobi od 80 i 86 godina, a među novooboljelima u Brodsko-posavskoj županiji 26 je potvrđeno PCR, a pet antigenskim testom. U toj županiji trenutno su 154 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su njih 73 na bolničkom liječenju, a osam pacijenata pri liječenju treba potporu respiratora. Pod mjerom samoizolacije na području te županije su 722 osobe.

U susjednoj Požeško-slavonskoj županiji u utorak je potvrđeno 10 novozaraženih osoba. U toj županiji trenutno je 119 zaraženih osoba od kojih su 33 na bolničkom liječenju. Među pozitivnima na koronavirus kojima je određeno liječenje kod kuće je i 53-godišnji Požežanin kojeg je policija, unatoč propisanoj mjeri, u ponedjeljak ujutro zatekla kako vozi automobil. Policija o tom slučaju još provodi istragu, a potvrde li se sumnje u kršenje mjera slijedi mu kaznena prijava. U samoizolaciji u Požeško-slavonskoj županiji je 219 osoba.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙