FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu 116 novooboljelih od Covida-19

ZAGREB, 15. siječnja 2021. (Hina) - U Zagrebu je u posljednja 24 sata, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) zabilježeno 116 novooboljelih osoba od covida-19, rečeno je u petak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.  

U protekla 24 sata je 162-oje oporavljenih osoba, pa je u Zagrebu trenutno 513 aktivnih slučajeva covida-19, naveli su iz  Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 763 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 96 nalaza bilo pozitivno. Mjera samoizolacije izrečena je za 83 osobe.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 13 korisnika i tri djelatnika.

Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Stipo Mandić rekao je da u protekla četiri dana nije bilo kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, građani su se pridržavali svih mjera što je zaista pohvalno i nadaju se da će tako i ostati.

Mandić kaže da je zabilježeno 11 kršenja mjera samoizolacije, što su policija i nadležne institucije sankcionirale.

Naveo je i da je 12 zaposlenika PUZ-a covid pozitivno, što je četiri više u odnosu na protekla četiri dana, a za devet zaposlenika PUZ-a određena je preventivna samoizolacija.

Građevinski radovi na saniranju posljedica potresa, najfrekventnije u Klaićevoj

Željko Renić iz komunalnog i prometnog redarstva rekao je da se na cijelom području Zagreba, a posebno na području Gornjeg i Donjeg grada odvijaju građevinski radovi koji su vezani uz saniranje objekata, posebno krovišta, od posljedica potresa.

Na najfrekventnijim mjestima promet reguliraju prometni redari u suradnji s policijom. Kaže da je najkritičnija lokacija područje Klaićeve bolnice. Na tom će mjestu prometni redari biti na usluzi sugrađanima i liječničkom osoblju da na siguran način uđu i izađu iz svog vozila jer se neposredno uz Klaićevu bolnicu odvijaju opsežni građevinski radovi, dodao je.

Vezano za prikupljanje građevinskog otpada, Renić kaže da su sada otprilike na tonaži od 200 tona. U prošlom razdoblju prosjek je bio otprilike 100 tona, pa tu imaju skoro duplo povećanje, kazao je. Ukupno je prikupljeno 38.805 tona građevinskog otpada, dodao je.

Dosad 6023 terenska očevida oštećenih objekata 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je da su vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva dosad odradili 6023 terenska očevida u potresu oštećenih objekata na području gradskih četvrti Podsljeme, Gornja Dubrava, Maksimir, Donja Dubrava, Sesvete, Črnomerec, Peščenica - Žitnjak, Podsused -Vrapče, Stenjevec, Trešnjevka - jug, Trešnjevka - sjever, Trnje, Gornji i Donji grad i Medveščak.

Stručnjaci su verificirali 5847 zapisnika. Istaknula je da su ti stručnjaci - inženjeri do danas odradili 21.300 radnih sati, što financijski iznosi tri milijuna 195.000 kuna.

Majić je rekla da su za Zagrepčane i dalje 24 sata otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805 gdje mogu zatražiti hitnu intervenciju operativnih gradskih službi na sanaciji posljedica potresa. To mogu učiniti i putem elektroničke pošte - potres@zagreb.hr  

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙