FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković Le Drianu zahvalio na francuskoj pomoći nakon potresa

ZAGREB, 14. siječnja 2021. (Hina) -  Zagreb i Pariz imaju kvalitetne odnose utemeljene na strateškom partnerstvu i Hrvatska je zahvalna na francuskoj pomoći potresom pogođenom području, priopćeno je nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i šefa diplomacije Jeana-Yvesa Le Driana koji je u četvrtak posjetio Petrinju i Zagreb. 

Francuska je kroz Mehanizam EU-a za civilnu zaštitu dopremila šest kontejnera za smještaj obitelji koji su dodatna pomoć uz više stotina šatora koje je već isporučila razorenoj Baniji.

Razgovor premijera Plenkovića i ministra Le Driana potvrdio je kvalitetne odnose Hrvatske i Francuske utemeljene na strateškom partnerstvu, navodi se u priopćenju iz ureda premijera.

Plenković je francuskome gostu naglasio usmjerenost Hrvatske na postizanje dva strateška cilja, ulaska u europodručje i Schengenski prostor, pri čemu Hrvatska računa na potporu Francuske, dodaje se u priopćenju iz Banskih dvora.

Na konferenciji za novinare sa svojim domaćinom, ministrom Gordanom Grlićem Radmanom, Le Drian je rekao da Pariz  razumije želju Hrvatske da uđe u šengensku zonu i pohvalio je napore Hrvatske poduzete da zadovolji tehničke uvjete. 

U razgovoru Plenkovića i Le Driana razmijenjena su mišljenja o aktualnim europskim i vanjskopolitičkim temama, s posebnim naglaskom na pandemiju covida-19, cjepivo i gospodarski oporavak, priopćeno je. 

Premijer je zahvalio Parizu na pomoći potresom pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Le Drian je ranije u četvrtak u pratnji svog domaćina obišao potresom razorenu Petrinju kazavši da je želio putovanje početi u toj regiji kako bi izrazio sućut i pokazao koliko su u Francuskoj pogođeni time što se dogodilo ovdašnjem stanovništvu.

 Le Drian u programu posjeta ima i obilazak Francuske međunarodne škole koja zajedno s Njemačkom školom čini Eurocampus Zagreb, jedan od pet u svijetu gdje mu je domaćin ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙