FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVZ: Nastavljen angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području

ZAGREB, 14. siječnja 2021. (Hina) - Na uklanjanju posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, do sada je sudjelovalo ukupno 8377 vatrogasaca s 2070 vatrogasna vozila, a odrađene su 9482 intervencije, priopćila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

U HVZ-u ističu da su vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije tijekomsrijede nastavile s intervencijama, a zbog povoljnijih vremenskih uvjeta bilo je angažirano više vatrogasnih snaga. Prema trenutno obrađenim podacima jučer je bio angažiran 231 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila, a ukupno je evidentirana 191 vatrogasna intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažiran je 101 vatrogasac s 32 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Šibenik i Split kao i lokalne vatrogasne snage. Zabilježeno je 76 intervencija.

Na području VOZ Sisak angažirano je 66 vatrogasaca s 13 vozila iz Zagrebačke županije, lokalnih DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Sisak. Evidentirano je 39 intervencija.

Na petrinjskom području angažirana su 64 vatrogasaca s 19 vozila s područja VZŽ Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Požeško-slavonske i Grada Zagreba. Evidentirano je 76 intervencija.

Vatrogasci su nastavili sa sanacijom objekata u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Vatrogasci gradske postrojbe i DVD-a s područja Zagreba jučer su imali 36 tehničkih intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crijepova i fasada te ostalih izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata. Na tim tehničkim intervencijama sudjelovalo je ukupno 170 vatrogasaca sa 70 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci iz JVP-a i DVD-a s područja Zagrebačke županije bili su angažirani na novih 13 tehničkih intervencija na kojima je ukupno sudjelovalo 37 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, navodi u priopćenju Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙