FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječko-baranjska županija: tri osobe umrle, 41 novozaražena

OSIJEK, 10. siječnja 2021. (Hina)- Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrle su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a potvrđen je 41 novi slučaj zaraze, objavio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC) i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testiran 371 uzorak od kojih je 41 bio pozitivan. Najviše novozaraženih, njih sedam, je s osječkog područja, a slijede Donji Miholjac, Čepin i Našice s po tri slučaja dok ostala mjesta imaju manji broj novooboljelih.

U zadnja 24 sata umrle su tri covid pozitivne osobe u dobi od 76 do 81 godine, priopćeno iz Stožera.

Na bolničkom liječenju nalazi se 141 osoba oboljela od koronavirusa. 93 su u osječkom KBC-u, od kojih su 23 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 48 pacijenata s tim oboljenjem.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 761 osoba. Policijski službenici provjerili su 20 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno za jednu osobu iz Tenje.
Obavili su i 96 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nije utvrđeno kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 25 nadzora provođenja epidemioloških mjera u trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima,  tržnicama i jednoj benzinskoj postaji, a u pet nadzora utvrdili su nepravilnosti te su odmah dali nalog za njihovo otklanjanje, izvijestili su iz županijskog Stožera.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙