FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

 U Međimurskoj županiji 95 novozaraženih koronvirusom

ČAKOVEC, 9. siječnja 2021. (Hina) - U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata potvrđeno je 95 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 278 osoba, a evidentiran je 71 pozitivan slučaj na covid-19. Testiranjima antigenskim brzim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima potvrđena su tri pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike, bez testiranja, evidentiran je 21 pozitivan slučaj.

U protekla 24 sata oporavilo se 78 osoba, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 497.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 34.228 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 83 pacijenta pozitivna na koronavirus, od toga je njih pet hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno šest pacijenta. Na respiratoru je 12 covid pozitivnih pacijenata, priopćili su iz Stožera.

Od 25. veljače 2020. kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno je zabilježeno 10.649 osoba pozitivnih na covid-19, dok se oporavilo 9.946 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙