FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istarskoj županiji 53 novozaražene osobe

PULA, 9. siječnja 2021. (Hina) - U Istarskoj županiji su u posljednja 24 sata potvrđene 53 novozaražene osobe, od kojih je kod 39 riječ o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu ranije pozitivne osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. 

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 566 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene 53 novozaražene osobe s područja županije. 

Za 39 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Njemačke te Bosne i Hercegovine" - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite i dodali kako se u epidemiološkoj obradi nalazi 12 osoba. 

Od jučer se oporavilo 39 osoba, pa je trenutno  u Istri 302 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 953 osobe.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 47 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru.

"Situaciju držimo pod kontrolom, do prije dvadesetak dana imali smo u županiji u prosjeku dnevno 80-tak novozaraženih, dok je to posljednjih dana taj broj upola manji. Sa smanjenim brojem zaraženih u bolnici nam je malo pao pritisak. To nas ohrabruje" - poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Pozvao je ljude da se cijepe jer je to, naglasio je, "uvjet da počnemo funkcionirati na normalniji način".
 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙