FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 76 novozaraženih, umro stariji muškarac

ČAKOVEC, 8. siječnja 2021. (Hina) - Međimurska županija u zadnja 24 sata broji 76 novih osoba zaraženih koronavirusom, a umro je 81-godišnji muškarac s dodatnim teškim bolestima, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u njegovu mikrobiološkom laboratoriju su PCR metodom testirane 232 osobe, među kojima su evidentirana 54 na covid-19 pozitivna slučaja.

Testiranjima brzim antigenskim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o dva pozitivna slučaja, a temeljem kliničke slike virus je dijagnosticiran kod 20 osoba.

U protekla 24 sata oporavilo se 68 osoba, a broj aktivnih slučajeva u Međimurskoj županiji na današnji dan je 471.

Do petka su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 33.952 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 84 pacijenta pozitivna na koronavirus, od kojih je njih šest hospitalizirano unutar 24 sata, dok su otpuštena četiri pacijenta.

Na respiratoru je deset zaraženih pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji ukupno zabilježeno 10.554 zaraženih, a oporavilo se 9.868 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙