FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapina: Nastavljeno cijepljenje zdravstvenih djelatnika i korisnika domova

KRAPINSKE TOPLICE, 5. siječnja 2021. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji u utorak je nastavljeno cijepljenje zdravstvenih djelatnika i korisnika domova za starije i nemoćne, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite u Krapinskim Toplicama.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan rekao je na konferenciji za novinare da su u ponedjeljak dobili novih 270 doza cjepiva.

Jadan je naveo da je za zdravstveni sustav osigurano 130 doza, a za domove za starije i nemoćne 140.

"Jučer smo cijepili 92 osobe, a danas nastavljamo. I sljedeći tjedan očekujemo nove količine. Još se točno ne zna koliko, dogovara se, ali sasvim sigurno cijepljenje ide dalje", izjavio je.

Ravnateljica Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama Željka Žnidarić kazala je da su iz ove druge pošiljke cijepili 48 djelatnika. Dodala je da je 156 njihovih djelatnika preboljelo koronavirus, od kojih 111 zdravstvenih.

"Na našem COVID odjelu koji je otvoren prije mjesec dana ukupno je liječeno 79 osoba, od kojih je 21 još uvijek na liječenju", rekla je Žnidarić.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice Hrvatskih veterana Tihomir Vančina kazao je da su sada cijepili 33 zaposlenika, odnosno ukupno 78.

"Imamo veliki broj djelatnika koji je prebolio u zadnjih mjesec dana covid i situacija je dobra što se tiče samoizolacije i izolacije. Imamo pozitivnih 15 djelatnika i sedam u samoizolaciji", rekao je Vančina.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek izvijestio je da trenutno imaju 350 aktivnih slučajeva zaraze i 1098 osoba u samoizolaciji.

Na COVID odjelu u Stubičkim Toplicama je 12 osoba, a u Krapinskim Toplicama 21 pacijent. U Općoj bolnici Zabok su 83 pacijenata, od kojih je deset na respiratoru.

"Ono što i dalje zabrinjava je da je od 28. prosinca do 3. siječnja preminula 21 osoba u zdravstvenim ustanovama i dvije osobe iz doma za starije i nemoćne. Od 23. listopada do 3. siječnja na području Krapinsko-zagorske županije ukupno je preminulo 278 osoba“, rekao je Ferek Jambrek.

"S jučerašnjim danom u sedam dana na 100.000 stanovnika imali smo 178 pozitivnih, dok je početkom prosinca ta brojka bila pet puta veća", napomenuo je.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar očekuje smanjenje broja hospitaliziranih zbog koronavirusa. "Onda ćemo polagano razmišljati da C odjele u Stubičkim Toplicama ili Krapinskim Toplicama stavimo van funkcije", rekao je Kolar.

Župan je komentirao i posljedice razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, s štete je izazvao i u Krapinsko-zagorskoj.

"Šteta nastala od potresa puno je veća nego što smo dobivali prve informacije s terena. Pogotovo se to odnosi na naše škole", kazao je Kolar.

Župan je najavio da će do kraja tjedna škole biti temeljito pregledane, a prema sadašnjem stanju nastava 18. siječnja neće započeti u osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama, već će se odvijati online.

Kolar je nastavio da imaju i pojedinačne prijave šteta s područja cijele županije, ali da ukupna šteta ne prelazi 20 posto izvornih prihoda jedinica lokalne samouprave, pa se ne može proglasiti elementarna nepogoda. Najavio je sastanak s načelnicima i gradonačelnicima o sanaciji štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙