FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci Karlovačke županije pomažu Glini

GLINA/LASINJA, 31. prosinca 2020. (Hina) - Vatrogasna zajednica Karlovačke županije u četvrtak je zamijenila snage te je u Glinu otišlo 196 vatrogasaca u 39 vozila, koji ondje rade na osnutku zapovjednog centra i platoa za prihvat kontejnera, skidaju prijeteće dimnjake, čiste ceste i slično.

U Glinu su otišli vatrogasci iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja, Generalskog Stola, Draganića, Rakovice, Netretića, Bosiljeva, Barilovića, Ribnika, Krnjaka, Vojnića i Cetingrada.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković koordinira aktivnosti vatrogasaca i intervencije na uklanjanju šteta od potresa na objektima u Karlovačkoj županiji.

“Vatrogasne snage Karlovačke županije danas u Glini uspostavljaju zapovjedno mjesto te uklanjaju posljedice potresa, i to prije svega dijelova kuća koji vise da bi se za stanovništvo što prije uklonila opasnost od pada predmeta s visine”, rekao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Osim toga, dodao je, vatrogasci Karlovačke županije sa svim snagama kojima raspolažu uklanjaju s pločnika i cesta građevinski i drugi materijal popadao s oštećenih zgrada, sve u skladu s nalogom glavnoga vatrogasnog zapovjednika.

Istodobno se priprema teren za prihvat kontejnera čiju će dopremu osigurati Ravnateljstvo civilne zaštite, te se u suradnji s lokalnim Stožerom civilne zaštite rade i mnogi drugi operativni poslovi, a čim dođe na red, radit će se i na sanaciji svih zgrada koje nemaju znatna oštećenja i u kojima je moguće stanovati, ali ih treba urediti.  

“Prihvaćamo sve građevinske radnike, volontere, dizalice i sličnu mehanizaciju, sve što će nam omogućiti da što prije osiguramo što sigurnije kretanje i boravak stanovništva”, rekao je Franković, koji je u Lasinji, općini u Karlovačkoj županiji u kojoj je u utorak u potresu oštećeno 50 kuća, a s manjim oštećenjima oko 70. Danas ondje 32 vatrogasca iz Ogulina, Žakanja i Kamanja, uz pomoć autoljestava Javne vatrogasne postrojbe iz Ogulina, rade na saniranju tih oštećenja.

“Katostrofalna situacija s potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji potpuno je zasjenila štete u Lasinji, u kojoj 50 obitelji na krovovima ima ili rupe ili nefunkcionalne dimnjake u sezoni grijanja i moramo im pomoći u ljudstvu i tehnici”, zaključio je Franković.  

U protekla 24 sata Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac evidentirao je u Karlovačkoj županiji 38 dojava građana o šteti na objektima od potresa, a u Karlovcu je popravljeno ili se popravlja 28 krovišta i dimnjaka.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙