FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji umrla žena, a novozaražena 71 osoba

ČAKOVEC, 31. prosinca 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji potvrđena je 71 novozaražena osoba, a umrla je 79- godišnja žena, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju PCR metodom testirano je 220 osoba i potvrđena su 64 pozitivna slučaja na virus covid.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o tri pozitivna slučaja. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, covid dijagnosticirali kod četiri osobe.

U protekla 24 sata oporavila se 101 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 714. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 32.536 uzoraka.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 96 pacijenata pozitivnih na koronavirus, od kojih pet unutar 24 sata, dok je otpušteno 14 pacijenata.

U tercijarnom respiratornom centru smještena su tri pacijenta, u palijativnom covid centru smješteno je osam pacijenata, a njih 85 u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru je 10 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrla je žena stara 79 godina.

U zdravstvenom sustavu pozitivna su četiri liječnika te 20 medicinskih sestara. U samoizolaciji su  dva liječnika i četiri medicinske sestre.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙