FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imotski za stradale u potresu uplaćuje 100 tisuća kuna

IMOTSKI, 30. prosinca 2020. (Hina) - Za stradale u razornom potresu, Grad Imotski uplatiti će 100 tisuća kuna, odluku o tome u srijedu navečer jednoglasno je donijelo imotsko Gradsko vijeće.

Bila je to jedina točka sjednice koju smo sazvali kako bi pomogli u trenutku kad je najpotrebnije, rekao je imotski gradonačelnik Ivan Budalić (HDZ).

Na konstataciju da Imotski nije osobito bogat grad, gradonačelnik odgovara kako su primjerenim smatrali pomoći onima kojima je sada najpotrebnije.

 Naime, do sada nije korištena stavka u gradskom proračunu predviđenu baš za ovakve situacije, a planirana je u iznosu od 115 tisuća kuna, pa smo smatrali da je primjereno ta sredstva preusmjeriti onome kome je ovog trenutka najpotrebnije, rekao je Budalić.

Potvrdio je da će Grad Imotski i općine Imotske krajine stradalima u potresu poslati i pomoć u namirnicama i drugim potrepštinama.

Odaziv građana je odličan, pomoć se prikuplja na više mjesta, a po mojim saznanjima pomoć bi trebala biti upućena kroz koji dan, rekao je gradonačelnik, objašnjavajući kako se tako postupa s obzirom na informacije da pomoć stradalima dolazi iz svih dijelova Hrvatske i za sada nije žurno da se odmah upućuje.

No, sve je spremno i radi se stvarno o impozantnim količinama prikupljenih namirnica i drugih potrepština, rekao je Hini imotski gradonačelnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙