FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija poslale timove hitne medicine

VARAŽDIN, 29. prosinca 2020. (Hina) - Dvije županije sa sjevera Hrvatske, Krapinsko-zagorska i Varaždinska, poslale su timove županijskih zavoda za hitnu medicinu u pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji stradaloj u razornom potresu, priopćili su u utorak iz tih županija.

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije je po primitku poziva Kriznog stožera Ministarstva zdravstva poslao jedan tim hitne pomoći te jedan tim saniteta u pomoć ljudima pogođenima u potresu.

Iz županije ističu kako je tim hitne već iz Petrinje prevezao prve unesrećene u sisačku bolnicu, dok će tim saniteta preuzeti unesrećene u Sisku i voziti ih po potrebi u zagrebačke bolnice. Također, u pripremi su još tri tima hitne ako bude potrebno.

U Petrinji i Sisku već su i dva tima Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije te jedna ekipa vatrogasaca, rekao je u utorak župan Željko Kolar.

Dodao je i kako su primili nekoliko dojava o štetama na školama na području županije te je formiran tim konstruktora koji će danas i sutra obići sve te objekte i provjeriti kakva je statika.

"Odmah ćemo vidjeti kako ih sanirati i pripremiti za početak školske godine”, rekao je Kolar i dodao da su to već radili preko ljetnih praznika na području Gornje i Donje Stubice te Marije Bistrice.

„Radi se o šest škola, ali informacije pristižu iz minute u minutu”, rekao je Kolar.

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙