FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Meritus ulaganja d.d. - Obavijest o sklapanju ugovora

Zagreb (HinaOTS) - Meritus ulaganja d.d., Zagreb, Heinzelova ulica 62/a, MB: 05012228, OIB:62230095889, daje sljedeće priopćenje:

OBAVIJEST O SKLAPANJU UGOVORA
IZMEĐU OVISNOG DRUŠTVA MERITUS UPRAVLJANJE D.O.O. I REZAR VEDRANA TE NEVENA STIPČEVIĆA

Društvo Meritus ulaganja d.d., Zagreb, Heinzelova ulica 62/a (ZSE: MRUL) ovim putem objavljuje kako je 23. prosinca 2020. ovisno društvo Meritus Upravljanje d.o.o., Zagreb, Heinzelova ulica 62/a („Meritus Upravljanje“) sklopilo (i) Ugovor o ulaganju sa Rezar Vedranom, Stipčević Nevenom i Enterprise Innovation Fund Coöperatief U.A., Amsterdam te (ii) Ugovor o uređenju međusobnih odnosa članova društva sa Rezar Vedranom i Stipčević Nevenom, kojim je pravnim poslovima predviđeno ulaganje Meritus Upravljanja u razvoj poslovanja društva Bulb d.o.o., Zagreb kroz 51% udjela u društvu koje će osnovati zajedno sa Rezar Vedranom i Stipčević Nevenom kao sadašnjim članovima društva Bulb d.o.o., Zagreb. Nakon što transakcija bude realizirana, društvo koje će biti osnovano od strane Meritus Upravljanja, Rezar Vedrana i Stipčević Nevena (u kojem će Meritus Upravljanje držati 51% udjela), držat će 45% udjela u društvu Bulb d.o.o., Zagreb te će imati pravo na 51% glasova u glavnoj skupštini društva Bulb d.o.o., Zagreb.

Sveukupna vrijednost transakcije je procijenjena na otprilike 7 milijuna eura.

Sukladno ugovoru o uređenju međusobnih odnosa, novo društvo u kojem će Meritus Upravljanje steći 51% udjela, imati će pravo na imenovanja dva člana u upravu društva Bulb d.o.o., Zagreb, a preostali članovi društva Bulb d.o.o., Zagreb imati će pravo na imenovanje još dva člana uprave te prokuriste. Odluke će se na upravi društva Bulb d.o.o., Zagreb donositi običnom većinom glasova.

Nakon što se ispune svi preduvjeti predviđeni predmetnim pravnim poslovima, pristupiti će se realizaciji transakcije pod uvjetima i na način kako je to predviđeno Ugovorom o ulaganju. 


Darko Horvat, Predsjednik Uprave                       Tomislav Glavaš, član Uprave

Obavijest o sklapanju Ugovora je objavljena na web stranicama Zagrebačke burze (www.zse.hr), HANFE (www.reports.hanfa.hr) i društva Meritus ulaganja d.d. (www.mplusgrupa.com).
 
Napomena o izvoru:
Meritus ulaganja d.d.
Heinzelova ulica 62/a, 10000 Zagreb
Tel:+ 385 1 6447-899
Fax: +385 1 6447-890
e-mail: investitori@mpluscc.com
URL: www.mplusgrupa.com
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙