FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju 128 novih slučajeva zaraze, troje umrlih

ČAKOVEC, 17. prosinca 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata evidentirano je 128 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrle su tri osobe, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda, PCR metodom testirane su 302 osobe od čega je evidentirano 119 pozitivnih slučajeva na covid-19. Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o dva pozitivna slučaja.

Epidemiolozi su na temelju kliničke slike, bez testiranja, dijagnosticirali covid-19 kod šest osoba, dok je iz drugih županija javljena informacija o jednom pozitivnom slučaju osobe s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije.

U proteklih 24 sata oporavile su se 142 osobe, a broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 470.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 29. 181 uzorak, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Iz Stožera su priopćili i da su prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno hospitalizirana 154 pacijenta pozitivna na virus COVID-19, od toga je njih 16 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 7 pacijenata. U tercijarnom respiratornom centru smješteno je 17 pacijenata, u palijativnom covid centru njih pet, a 132 pacijenta u Županijskoj bolnici Čakovec. Na respiratoru je 13 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su tri osobe s posljedicom covida-19 i to 83-godišnja žena te dvojica muškaraca u dobi od 64 godine, svi s teškim dodatnim kroničnim bolestima, priopćili su iz Stožera.

U zdravstvenom sustavu na novi koronavirus pozitivno je 14 liječnika, 39 medicinskih sestara i dva bolničara. U samoizolaciji su tri liječnika i 12 medicinskih sestara.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙