FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petero umrlih i 248 novooboljelih u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC, 15. prosinca 2020. (Hina) - Pet je osoba oboljelih od covida-19 umrlo u posljednja 24 sata u trima bolnicama u Karlovačkoj županiji, a 248 osoba bilo je pozitivno na koronavirus, priopćio je u utorak Stožer civilne zaštite, dodajući da je u samoizolaciji 1124 ljudi među kojima 147 bolničkih djelatnika.

U osnovnim školama danas su pozitivna 63 učenika i 47 djelatnika, a u samoizolaciji je 1009 učenika i 38 razrednih odjela. Stožer te brojke ne smatra alarmantnim, ali je ipak danas odlučeno da će drugi tjedan, dakle sva tri dana uoči zimskih praznika, na nastavu na daljinu, osim srednjoškolaca, prijeći i sve osnovne škole. Kako je novinarima rekla županijska pročelnica za školstvo Marija Šćulac, razlog je da se u dane uoči blagdana spriječi rast broja zaraženih u društvu.

U ime Stožera, o stanju u Centru za rehabilitaciju "Nada" u Vojniću županijska pročelnica za zdravstvo Maja Vučinić Knežević je rekla da je unatrag tri tjedna od 175 korisnika covid-19 dobilo njih 165, a umrlo je pet korisnika.

“Unatoč teškim posljedicama, može se reći da je najgore prošlo”, rekla je Vučinić Knežević i dodala da je u toj ustanovi za mentalno i psihički oboljele osobe od 59 zaposlenika njih 30 prošlo kroz samoizolaciju te su tjedan dana imali ispomoć medicinskoga i pomoćnog kadra Centra "Nada" iz Karlovca.

Prodora virusa u Centru "Nada" u Karlovcu nije bilo.

Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj imao je 24 oboljelih, a svi su već dobro.

U Dječjem domu "Vladimir Nazor" oboljele su jedna djevojčica i njezina odgojiteljica te još dvije zaposlenice, a dio zaposlenika i desetero djece kao kontakti su u samoizolaciji.

U Domu za odgoj djece i mladeži nema zaraze.

U Karlovačkoj županiji je 40 obiteljskih domova za starije i nemoćne i tri su velike ustanove, a virus je prodro u njih sedam. Umrlo je nekoliko korisnika u dobi iznad 90 godina, koji su, osim covida, imali i druge bolesti.

Na bolničkom je liječenju 158 pacijenata na covid odjelima, i tu u Karlovcu 57, Dugoj Resi 52 te u Ogulinu 49.

Novoprimljenih je 18, otpuštenih s bolničkog liječenja sedam, a na respiratoru je osam pacijenata. Od petero umrlih troje ih je umrlo u karlovačkoj bolnici i po jedan pacijent u bolnicama u Ogulinu i Dugoj Resi. Od početka pandemije u bolnicama Karlovačke županije umrlo je 140 osoba.

Prosječna dob hospitaliziranih u Ogulinu je 70 godina, u Dugoj Resi 80 i u Karlovcu 69 godina, a prosječna dob umrlih pacijenata u tim trima bolnicama je između 79 i 80 godina.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙