FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji umrlo osam osoba, 243 novozaraženih

OSIJEK, 9. prosinca 2020. (Hina) -  U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja  24 sata umrlo je osam osoba, 243 je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u srijedu županijski stožer Civilne zaštite.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 579 uzoraka od kojih je 243 bilo pozitivno. Najviše novopozitivnih je iz Osijeka i prigradskih naselja, njih 88.

Slijede Našice sa 17, Đakovo i Valpovo s po 12, te Beli Manastir, Belišće i Bizovac s po 11 novooboljelih. Čepin ima devet novozaraženih, Bilje i Donji Miholjac po šest,  Darda, Đurđenovac, Erdut, Koška, Marijanci, Petrijevci, Popovac i Semeljci imaju  po četiri zatažena , a  Antunovac i Čeminac po troje, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Podgorač, Viljevo i Vuka po dvoje, te Donja Motičina, Draž, Drenje, Gorjani, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka i Šodolovci po jednu novozaraženu osobu.

Na bolničkom liječenju je 251 osoba oboljela od covida, njih 197 je u KBC-u, od kojih je 41 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice je 54 covid-bolesnika.

„U zadnja 24 sata umrlo je  osam osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od koronavirusa. Najstarija osoba rođena je 1929. godine, a najmlađa 1951. godine. Uz Covid-19 imali su i druge komorbiditete. U samoizolaciji se na području županije nalazi 2.515 osoba“, priopćio je Stožer.

Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji. U 42 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a od četiri dojave građana tri su bile točne, pa su dva slučaja kršenja mjera utvrđena u Osijeku, te jedno u Našicama. Policijski službenici obavili su i 112 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Inspektori i službenici Civilne zaštite obavili su 48 nadzora u prodavaonicama i trgovačkim centrima i utvrdili jednu nepravilnost za koju su izrekli upozorenje i naložili njezino otklanjanje.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović izvijestila je kako osnovne škole kojima je osnivač Županija nakon dva tjedna nastave na daljinu, od početka ovog tjedna pa do zimskog odmora nastavu opet održavaju u školi.

„Izuzetak je šest osnovnih škola koje su se zbog prostornih uvjeta još ranije opredijelile za B model nastave, što i sada provode. Srednje škole nastavljaju provođenje nastave na daljinu“. rekla je Filipović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙