FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju umrle tri osobe

ČAKOVEC, 7. prosinca 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji umrle su tri osobe pozitivne na koronavirus, a potvrđen je jedan novi slučaj zaraze od dva obrađena uzorka, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podatcima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u nedjelju nije bilo testiranja, a u mikrobiološkom laboratoriju obrađena su dva uzorka od kojih je jedan pozitivan na covid-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 135 osoba, a trenutačno su u Međimurskoj županiji pozitivne 1553 osobe. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzet 25.721 uzorak. Od 25. veljače 2020., kada je potvrđen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, od covida-19 ukupno je oboljelo 7190 ljudi, a oporavile su se 5532 osobe, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice u Čakovcu, na bolničkom je liječenju 140 oboljelih od covida-19, od kojih je 12 unutar 24 sata, a otpušteno je šestero pacijenata.

U Županijskoj bolnici u Čakovcu hospitalizirano je 117 oboljelih, a u tercijarnome respiratornom centru 23. Na respiratoru je 10 covid pozitivnih pacijenata.

U protekla 24 sata umrle su tri osobe od posljedica zaraze koronavirusom, muške osobe u dobi od 64, 60 i 75 godina, od kojih dvojica u terminalnoj fazi teških kroničnih bolesti.

U zdravstvenom sustavu na taj virus pozitivno je 11 liječnika, 27 medicinskih sestara i jedan bolničar. U samoizolaciji su četiri liječnika i 15 medicinskih sestara.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izvijestio je kako je tijekom dana stiglo još 1250 brzih antigenskih testova kojima će se testirati svi korisnici domova za starije i nemoćne osobe u Međimurju.

Tako će se dobiti jasnija slika o potencijalnim žarištima te bi se pravodobnim otkrivanjem pozitivnih osoba pružila pravodobna zdravstvena skrb, poručili su iz Stožera.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙