FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurskoj županiji 26 novih slučajeva, troje umrlih

ČAKOVEC, 19. studenoga 2020. (Hina) - U protekla 24 sata na području Međimurske županije testirano je 409 osoba te zabilježeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri su osobe umrle, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1.174, a dosad je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo ukupno uzeto 19.450 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 97 pacijenta oboljelih od covida-19, od kojih je sedmero hospitalizirano unutar 24 sata, dok su otpuštena tri pacijenta. Na respiratoru  je devet covid pozitivnih pacijenata.

Stožer je priopćio i da su u protekla 24 sata umrle tri covid-19 pozitivne osobe; 72-godišnji muškarac i dvije žene stare 86 i 81 godinu, s teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom je sustavu pozitivno devet liječnika i 13 medicinskih sestara, a u samoizolaciji su dva liječnika i 11 medicinskih sestara te bolničar i farmaceutski tehničar. U zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.

U priopćenju se ističe i da su u domovima za starije i nemoćne osobe na području Međimurske županije do sada evidentirane 102 pozitivne osobe i 27 zaposlenika.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će idući tjedan započeti s brzim antigenskim testiranjima koja će se provoditi u nekoliko osnovnih i nekoliko srednjih škola po utvrđenim kriterijima, a testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙