FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji 138 novozaraženih, pet osoba umrlo

OSIJEK, 15. studenoga 2020. (Hina) - U laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata testirano je 419 uzoraka od kojih je 138 bilo pozitivno na koronavirus, a pet je osoba umrlo, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek - njih 54, Valpovo - 17, Donji Miholjac - 13 i Đakovo - 12. Osam ih je s područja Našica, dvije iz Belišća i jedna iz Belog Manastira. Pet novooboljelih osoba je s područja općine Čepin, po tri su iz Drenja, Đurđenovca i Petrijevaca, a po dvije iz Feričanaca, Podravske Moslavine i Satnice Đakovačke. Po jedna osoba je s područja općina Antunovac, Bizovac, Čeminac, Donja Motičina, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Podgorač, Semeljci i Viškovci.

„Na bolničkom liječenju je 181 osoba oboljela od covida-19. Njih 147 je u KBC-u Osijek, od kojih je 31 na respiratoru, a 34 osobe hospitalizirane su u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U Respiracijskom centru KBC-a umrla su tri muškarca (iz Piškorevaca rođen 1936. godine, iz Kotline rođen 1935. godine te iz Belišća rođen 1953. godine), i jedna žena iz Osijeka rođena 1943. godine. U našičkoj bolnici umro je muškarac iz Dalja rođen 1947. godine“, priopćio je Stožer.

Na području županije u samoizolaciji je 1.431 osoba koje su kontakt pozitivnih osoba.

Policija je provela 35 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve je zatekla na prijavljenoj adresi. Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata obavili su 18 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to u 12 noćnih klubova i šest ugostiteljskih objekata. Utvrdili su deset nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙