FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Privredna banka Zagreb d.d. - Odluka o pokretanju postupka povlačenja dionica s uvrštenja na uređenom tržištu

Zagreb (HinaOTS) - Privredna banka Zagreb d.d., Radnička cesta 50, Zagreb, MB: 3269841, OIB 02535697732, obavještava kako slijedi:

U skladu s člankom 17. Uredbe (EU) br. 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća o zlouporabi tržišta, Privredna banka Zagreb d.d. (dalje u tekstu: Banka) objavljuje da je Uprava Banke na sjednici održanoj 9. studenog 2020. godine, uz suglasnost Nadzornog odbora Banke, donijela odluku o pokretanju postupka povlačenja dionica Banke, oznake PBZ-R-A, ISIN: HRPBZ0RA0004, s uvrštenja na uređenom tržištu - Zagrebačka burza (ZSE).

Nakon ispunjenja svih prethodnih zahtjeva u vezi sa sazivanjem Glavne skupštine i odlukom o povlačenju dionica Banke s uvrštenja na uređenom tržištu, sazvat će se Glavna skupština koja bi trebala odlučiti o povlačenju dionica Banke s uvrštenja na uređenom tržištu, temeljem čl. 341. Zakona o tržištu kapitala.

U skladu sa zakonom, svi dioničari koji glasuju protiv takve odluke, mogu od Banke zatražiti da otkupi njihove dionice uz pravičnu naknadu. Pravičnom naknadom smatra se prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu, izračunana kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu. Ako se dionicama trgovalo u manje od 1/3 trgovinskih dana unutar zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu, pravična naknada utvrđuje se elaboratom o procjeni fer vrijednosti dionice, revidiranim od strane neovisnog ovlaštenog revizora.

Ova informacija dostupna je javnosti na internet stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga - Službeni registar propisanih informacija, Zagrebačke burze, HinaOTS-a i Banke.

Privredna banka Zagreb d.d.
 
Obavijest o izvoru: 
Privredna banka Zagreb d.d.
Radnička cesta 50, Zagreb
E-mail: pr-marketing@pbz.hr
tel:   63 60259
faks:  63 60432
www.pbz.hr
- end - -

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙