FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodsko-posavska županija: 56 novozaraženih

SLAVONSKI BROD, 28. listopada 2020. (Hina) - U Brodsko-posavskoj županiji potvrđeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestili su u srijedu na konferenciji za novinare članovi županijskog Stožera civilne zaštite.

U toj je županiji u bolnicama u Slavonskome Brodu i Novoj Gradiški trenutačno 27 oboljelih od covida-19.

Na području županije pod mjerom samoizolacije je 455 osoba, što je 419 osoba manje. Veliko smanjenje broja osoba u samoizolaciji posljedica je skraćenja samoizolacije s 14 na 10 dana.

Načelnik Stožera Stjepan Bošnjaković rekao je kako škole u Brodsko-posavskoj županiji nastavljaju s redovitom nastavom, a prelaze na on-line nastavu samo u pojedinačnim slučajevima, kad se pojavi zaraza (škole, razredi). 

Broj oboljelih povećao se i u slavonskobrodskoj bolnici, u kojoj je 25 djelatnika pozitivno, a 84 su u samoizolaciji. Ravnatelj bolnice Josip Samardžić najavio je u srijedu da će bolnica zbog toga te zbog otvaranja još jednog objekta za smještaj pacijenata pozitivnih na koronavirus dodatno smanjiti pogon za 30 posto.

Kako bi se smanjio pritisak na bolnicu, od 2. studenoga svi vanjski pacijenti briseve za testiranje na koronavirus davat će u COVID ambulanti Doma zdravlja kod autobusnog kolodvora u Slavonskome Brodu.

"COVID ambulanta će raditi po novome radnom vremenu od sedam do 19 sati. Brisevi će se uzimati od 7,30 do 12,30 sati", rekla je ravnateljica Doma zdravlja Slavonski Brod Lidija Grčić i pozvala građane da ne zovu zbog nalaza jer će, nakon što rezultati stignu iz Zagreba, pacijente zvati iz ambulante. Po njezinim riječima, trenutačno se na rezultate čeka i do 36 sati.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙