FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji 25 novozaraženih koronavirusom

VARAŽDIN, 27. listopada 2020. (Hina) - U zadnja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 25 novozaraženih koronavirusom, a na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe s težom kliničkom slikom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U priopćenju napominju kako su objavljeni rezultati testiranja briseva uzetih u nedjelju, a koji ne obuhvaćaju COVID ambulantu pa je broj novih slučajeva manji nego prethodnih dana.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 521, a 52 osobe otpuštene su s kućnog liječenja. Hospitalizirano je novih sedam osoba. Na liječenju u Općoj bolnici nalaze se 53 osobe s težom kliničkom slikom, od čega je 51 osoba na kisiku, a dvije su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 468 osoba.

Opća bolnica Varaždin trenutno ima 50 pozitivnih djelatnika, a 59 ih je u samoizolaciji.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin u priopćenju ističe da se virus trenutno nekontrolirano širi zbog izuzetno velikog broja novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze.

„Na bolničkom liječenju imamo 53 osobe i ako to stavimo u kontekst da Opća bolnica Varaždin ima ukupno 411 kreveta od kojih je inicijalno 14 namijenjeno za infektologiju, onda je jasno da se svakim danom dodatno uskraćuju potrebni resursi za druge pacijente koji i dalje imaju svoje potrebe”, naglasio je Vugrin.

Tijekom posljednja dva vikenda inspektori civilne zaštite intenzivirali su svoje nadzore s posebnim naglaskom na ugostiteljske objekte tijekom večernjih sati, a izdano je ukupno sedam prekršajnih naloga pravnim osobama zbog kršenja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙