FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji 55 novooboljelih

SLAVONSKI BROD, 23. listopada 2020. (Hina) - U Brodsko-posavskoj županiji zabilježeno je 55 novooboljelih od koronavirusa, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

 Rekordna brojka zabilježena je u roku od 36 sati i očekuje se da će ovaj broj i dalje rasti, najavio je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

 "U zadnjih tjedan-dva uspjevali smo pohvatiti izvore infekcije. Sada je to sve teže i teže. Cijela priča oko izvora infekcije dovodi do toga da se u velikom broju slučajeva ne može govoriti tko je izvor, barem ne odmah. Sada se dešavaju preopterećenja zdravstvenog sustava.", rekao je Cvitković.

 Dodaje da područje Brodsko-posavske županije i prema standardima Europskog centra za kontrolu bolesti, ispunjava kriterije da se stanje okarakterizira kao zabrinjavajuće.

 Cvitković je ponovio apel javnosti da se ne skrivaju izvore zaraze, jer se gubi dragocjeno vrijeme. Svatovi, radna sredina, obiteljska okupljanja, različita slavlja i dalje su glavnina mikro žarišta zaraze, dodao je.

 Ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić potvrdio je da je od 55 novozaraženih, 19 pozitivnih osoba smješteno u toj bolnici, a jedna je na respiratoru. Pacijenti su u dobi od 30-tak do više od 90 godina.

 Samardžić je potvrdio i da je 65 djelatnika bolnice odsutno s posla ili zbog zaraze koronavirusom ili samoizolacije.

 Povećanje broja oboljelih potaklo je bolnicu za aktivaciju Covid II objekta kako bi do idućeg tjedna imali dodatnih 29 kreveta.

 O pripremama dodatnih kapaciteta za smještaj oboljelih govorio je i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković, izvijestivši da je na nivou pet slavonskih županija dogovoreno aktiviranje kapaciteta za regionalnu karantenu za oboljele u objektu Crvenog križa iz Orahovice.

 U Brodsko-posavskoj županiji trenutno je 155 osoba pozitivno na koronavirus, a 678 osoba je u samoizolaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙