FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na području Zagrebačke županije 25 osoba novih covid-19 bolesnika

ZAGREB, 11. listopada 2020. (Hina) - Na području Zagrebačke županije od jučer je registrirano 25 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a samoizolacija je propisana za još 81 osobu, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Najviše oboljelih, devet, zabilježeno je gradu Velika Gorica, sedam u gradu Dugo Selo, po dva u općinama Bistra i Rugvica, te po jedan u gradovima Sveta Nedelja, Zaprešić, Jastrebarsko i Vrbovec kao i u općinama Luka i Rugvica.

Od 25 novooboljelih osoba 14 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom na obali, dok je za 10 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza, kaže se.

Od početka pandemije do nedjelje na području Zagrebačke županije evidentirano je 1055 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 618 osoba, a 19 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 418 slučajeva.

Zbog pozitivnog djelatnika u samoizolaciji su djeca i odgajatelji dviju vrtićkih skupina jednog dječjeg vrtića u Velikoj Gorici, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙