FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stožer: U Zagrebu rekordni 161 slučaj koronavirusa

ZAGREB, 9. listopada 2020. (Hina) - U Zagrebu je u petak zabilježen dosad najveći broj novih slučajeva koronavirusa - zaražena je 161 osoba, a 460 osoba poslano je u samoizolaciju, rečeno je na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić izjavila je da su u zadnja 24 sata proveli 1030 testiranja.

Od novooboljelih njih 86 su kontakti s prethodno oboljelim osobama, 42 slučaja su negativna epidemiološka anamneza, 12 je izloženo na obiteljskim svečanostima, dva su uvezena iz inozemstva, dva s vjerskog okupljanja s kojeg je dosad zabilježeno osam slučajeva, a za 16 osoba je epidemiološka obrada u tijeku.

Pozitivni su jedan učenik osnovne škole, tri učitelja iz tri osnovne škole i jedan pomoćnik u nastavi iz osnovne škole. Također, pozitivna su tri učenika iz tri srednje škole. Ukupno je u samoizolaciju stavljeno 87 učenika osnovnih škola, tri nastavnika osnovnih škola te 67 učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč upozorio je da zdravstveni sustav otežano funkcionira, jučer je u Covid ambulantama skrb zatražilo 316 osoba, a 250 osoba je upućeno na testiranje.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić rekla je da je u Gradu mladih, gdje je uspostavljena karantena za studente, tijekom jučerašnjeg poslijepodneva smješteno osam studenata - dva su Covid pozitivna, a šest ih je u samoizolaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙