FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krapinsko-zagorskoj županiji 14 novozaraženih

KRAPINA, 7. listopada 2020. (Hina) - U Krapinsko-zagorskoj županiji 14 je novozaraženih koronavirusom, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek Jambrek rekao je kako su sedam od 14 pozitivnih osoba kontakti prije zaraženih.

"S današnjim danom, bez ovih novih 14, imamo 156 aktivnih ili u drugom valu 360 pozitivnih. To su četiri osobe po danu, a u prvom valu imali smo jednu i pol osobu po danu, ukupno 138 pozitivnih", rekao je Ferek Jambrek.

Krapinsko-zagorski Stožer u petak će predložiti da se na području županije produže mjere koje se odnose na zabranu izlaska korisnika izvan prostora smještaja za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, preporuku zaposlenicima tih ustanova da ne odlaze na stručne skupove i na obvezu vođenja evidencije sudionika skupova u zatvorenim prostorima s više od 20 osoba.

Jedno od žarišta u Krapinsko-zagorskoj županiji je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama. Ravnateljica Željka Žnidarić rekla je da je virus utvrđen kod asimptomatskog pacijenta koji je bio prevezen u jednu zagrebačku kliniku.

Hitno smo u nedjelju ujutro testirali pacijente koji su s tim pacijentom bili u sobi i došli su pozitivni nalazi. Odmah smo zatvorili taj odjel, tj. kat u bolnici, rekla je Žnidarić i dodala da su nakon toga testirali sve pacijente i djelatnike.

"Imamo još dvije pozitivne pacijentice koje ćemo danas prebaciti na akutno liječenje. Sveukupno u bolnici u samoizolaciji su 34 djelatnika, a čekamo nalaze za još pet djelatnika", kaže Žnidarić.

Nakon konferencije za novinare krapinsko-zagorski župan Željko Kolar uručio je ključeve novoga kombija ravnatelju Društva Crvenoga križa Krapinsko-zagorske županije Davoru Šimunoviću.

Uz ovakvu pomoć i s nabavom stotinu željeznih ležajeva, kojima će se po potrebi opremiti sportske dvorane za prihvat oboljelih od koronavirusa, Krapinsko-zagorska županija priprema se za najgori scenarij, izjavio je Kolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙