FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji četvero novozaraženih

VARAŽDIN, 30. rujna 2020. (Hina) – U posljednja 24 u Varaždinskoj županiji evidentirano je četvero novozaraženih, a među njima je i učiteljica osnovne škole u Klenovniku, zbog čega se nastava od utorka održava online, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvoje novozaraženih mlađe su osobe nepoznatog izvorišta zaraze, u jednom slučaju riječ je o osobi srednjih godina koja se zarazila na radnom mjestu u Zagrebu, gdje je virus već prethodno detektiran.  Četvrta je osoba starije životne dobi, bliski obiteljski kontaktu prethodno oboljele osobe, a zbog jače izraženih simptoma odmah je hospitalizirana u varaždinskoj bolnici.

Među novozaraženima je učiteljica predmetne nastave viših razreda osnovne škole u Klenovniku pa su u karantenu preventivno odmah stavljeni svi učenici viših razreda i učitelji predmetne nastave, a nastava se od danas preventivno za cijelu školu održava online. Iz Stožera ističu da je epidemiološka obrada još u tijeku.

Od ponedjeljka se u Varaždinskoj županiji oporavila jedna osoba pa je ukupan broj aktivnih slučajeva sada 20. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin su četiri osobe, a na liječenju kod kuće njih 16.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno je više od 200 osoba, od kojih 73 učenika navedene osnovne škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙