FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trinaest novozaraženih koronavirusom

DUBROVNIK, 12. rujna 2020. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu i tri žene iz Dubrovnika, za muškarca i dvije žene utvrđena je epidemiološka veza. Zaražena su i tri muškarca i jedna žena iz Metkovića, za dvojicu muškaraca i za ženu je utvrđena epidemiološka veza, kao i dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke, od kojih jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Pozitivni su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Ploča i za oboje je utvrđena epidemiološka poveznica, te jedna muška osoba iz Opuzena za koju je također utvrđena epidemiološka veza.

Među osam izliječenih njih četiri je iz Dubrovnika, dvoje iz Metković, a po jedan iz Ploča i Župe dubrovačke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 19 osoba, od kojih tri na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 658 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 11 697 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙