FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: u Istri devet novih slučajeva zaraze koronavirusom

ZAGREB, 28. kolovoza 2020. (Hina) - Novih devet slučajeva zaraze koronavirusom utvrđeno je u protekla 24 sata u Istri, od toga se u šest slučajeva radi o osobama iz mjera samoizolacije, odnosno bliskim kontaktima već poznatih pozitivnih osoba, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.   

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 472 uzoraka briseva na Covid-19, od toga 330 za administrativne potrebe, od kojih je potvrđeno devet novozaraženih osoba", naveo je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Neslužbeno se doznaje kako se uglavnom radi o osobama s područja Pule i Poreštine, među kojima su i supružnici koji su se zarazili u beach baru u Funtani. Taj je ugostiteljski objekt početkom tjedna zatvoren na osnovu epidemioloških indikacija, grupiranja novozaraženih osoba i rezultata testiranja osoblja. 

Kod dvije osobe s područja Umaga radi se o uvezenom slučaju, odnosno boravku na području srednje Dalmacije dok je za jednu osobu, starijoj ženi iz Pule u tijeku epidemiološka obrada.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite u Istri je trenutno 94 aktivnih pozitivnih osoba, od koji je njih šestero hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici dok se 88 liječi kod kuće. U mjerama samoizolacije trenutno se nalazi 312 osoba.

"SItuaciju držimo pod kontrolom i to je u ovom trenutku najvažnije. Imali smo dva slučaja s pulskom mesnicom i beach barom u Funtani zbog kojih je došlo do porasta broja novozaraženih. Da nije bilo toga, situacija u Istri bila bi više nego dobra", ustvrdio je Kozlevac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙