FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska županija - 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom

VARAŽDIN, 26. kolovoza 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, sedam slučajeva povezano je sa svadbom u okolici Ivanca, a četiri slučaja su članovi obitelji koja se vratila s ljetovanja na Krku, izvijestio je u srijedu Županijski stožer.

S obzirom da nitko od novozaraženih nema težu kliničku sliku svi se liječe kod kuće, objavio je Stožer.

Načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin istaknuo je da su od povratnika s ljetovanja i drugih rizičnih područja već tražili da se barem sedam dana suzdrže od bliskoga kontakta sa starijima i bolesnima te sada istu preporuku upućuju i onima koji su bili na svadbama ili bilo kojem drugom događaju na kojem je gotovo nemoguće izbjeći bliski kontakt i pridržavati se epidemioloških mjera i preporuka.

"Također molimo građane da budu pozorni ako kod sebe primijete neki od poznatih simptoma zaraze te da u takvom slučaju telefonski kontaktiraju svojeg liječnika obiteljske medicine“, apelirao je Vugrin.

Građanima je poručio  da pokušaju reducirati broj nepotrebnih bliskih kontakata kako bi u slučaju pozitivnoga testa na koronavirus postojao pregled osoba s kojima su posljednjih dana bilo u kontaktu.

Tri su se osobe oporavile te je trenutačno u Varaždinskoj županiji 57 aktivnih slučajeva zaraze. Petero oboljelih je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, jedna osoba je prebačena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, a 51 zaražena osoba liječi se izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji je registriran 131 slučaj zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenoga mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije je 270 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙