FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: zbog pojave Covida-19 zatvoren beach bar u Funtani

PULA, 25. kolovoza 2020. (Hina) - Nakon pulske mesnice "Libero" koronavirus  je ovih dana ušao i u beach bar u Bijeloj uvali u Funtani koji je zatvoren u utorak pošto se na tom području povećao broj zaraženih osoba, izvijestio je u utorak poslijepodne istarski Stožer civilne zaštite.

Na osnovu epidemioloških indikacija, grupiranja novozaraženih osoba i rezultata testiranja osoblja, Državni inspektorat i Sanitarna inspekcija su u suradnji s epidemiologom županijskog Zavoda za javno zdravstvo donijeli tijekom dana rješenje o zatvaranju beach bara u Funtani, navodi se u priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da se posljednjih dana povećao broj zaraženih osoba na tom području koji se dovode u vezu s tim beach barom te su dosad zaraženi vlasnici i konobarica tog lokala. U vezu s tim beach barom dovode se dvije od trinaest danas novozaraženih osoba.

"Neovisno o tome stanje u Funtani, Vrsaru i okolici je mirno i pod kontrolom te sve građane pozivam da budu oprezni i odgovorni te da drže fizičku distancu", poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.  

U Istri je tijekom protekla 24 sata utvrđeno trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u ponedjeljak ispitano ukupno 505 uzoraka briseva na Covid-19, najviše od početka epidemije.

U sedam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba, među kojima, i četiri osobe koje su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa u Puli, ali se ne radi o djelatnicima mesnice. U tri slučaja radi se o obiteljskim i bliskim kontaktima i to dva u Vrsaru te jedan u Puli. 

Tri zaražene osobe su strani državljani iz Republike Srbije koji borave u Istri iz poslovnih razloga. U jednom slučaju riječ je o 87. godišnjem državljaninu Kraljevine Nizozemske koji je prema protokolu Opće bolnice Pula testiran na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙