FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: u Istri 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom

PULA, 25. kolovoza 2020. (Hina) -  U Istri je tijekom protekla 24 sata utvrđeno trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je u ponedjeljak ispitano ukupno 505 uzoraka briseva na COVID-19, najviše od početka epidemije, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je najviše uzoraka briseva od početka epidemije, ukupno 505 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je potvrđeno trinaest novozaraženih osoba", izvijestio je u priopćenju za javnost načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Kod sedam slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba, među kojima, i četiri osobe koje su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa u Puli, ali se ne radi o djelatnicima mesnice. U tri slučaja radi se o obiteljskim i bliskim kontaktima i to dva u Vrsaru te jedan u Puli. Tri zaražene osobe su strani državljani iz Republike Srbije koji borave u Istri iz poslovnih razloga. U jednom slučaju riječ je o 87. godišnjem državljaninu Kraljevine Nizozemske koji je testiran prema protokolu Opće bolnice Pula, na prijamu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan. Tom prilikom, kako se doznaje, nije bilo rizičnih kontakata kod zdravstvenih djelatnika. Kod dvije osobe u Puli u tijeku epidemiološka obrada.

U međuvremenu su izliječene dvije osobe, trenutno je u Istri 75 osoba zaraženo koronavirusom od kojih su samo četiri na liječenju u pulskoj Općoj bolnici, dok se ostali liječe kod kuće. U mjerama samoizolacije nalazi se 234 osoba.

"Kao što sam jučer naveo situacija se mijenja iz dana u dan. Jučer nismo imati niti jedan slučaj, a danas trinaest nakon što je ispitano najviše uzoraka briseva od početka epidemije. Stoga, pozivam građane da se i dalje ponašaju oprezno i odgovorno te da prate preporuke županijskog Stožera civilne zaštite", poručio je načelnik Dino Kozlevac. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙