FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka županija - 12 novooboljelih, jedna osoba izliječena

ZAGREB, 21. kolovoza 2020. (Hina) - Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata 12 je novooboljelih osoba od bolesti Covid-19, jedna je osoba izliječena, a trenutačno je aktivno 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom, podatci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Od početka epidemije koronavirusa na području Zagrebačke županije evidentirano je 345 osoba oboljelih od bolesti Covid-19, do sada je izliječeno ukupno 245 osoba, a 11 ih je umrlo, izvijestio je u petak Županijski stožer civilne zaštite.

Stožer napominje da je riječ o podatcima koje su primili od Županijskoga zavoda za javno zdravstvo u petak do 11 sati, dok Nacionalni stožer civilne zaštite objavljuje podatke dobivene do 14 sati pa zato dolazi do razlike u brojkama.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima osam ispostava na svom području, od kojih svaka obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u ispostavi Samobor.

Tako su u protekla 24 sata u ispostavama Zaprešić i Samobor zabilježena četiri nova slučaja zaraze, te po jedan novi slučaj u ispostavama Dugo Selo, Jastrebarsko, Vrbovec i Sveti Ivan Zelina, a jedna izliječena osoba evidentirana je u ispostavi Samobor.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙