FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji četiri novozaražena

VARAŽDIN, 20. kolovoza 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o tri bliska obiteljska kontakta prethodno zaraženih osoba. Među njima dvije su osobe starije životne dobi, a jedna srednje dobi, s blažim kliničkim slikama, koje se liječe kod kuće.

Četvrta novozaražena osoba je žena srednjih godina, koja se epidemiološki još obrađuje i za sada je nepoznat izvor zaraze. Također se zbog blaže kliničke slike liječi kod kuće, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. 

U srijedu je jedna osoba zbog srednje teške kliničke slike s kućnog liječenja prevezena u Opću bolnicu Varaždin na bolničko liječenje.

U Varaždinskoj županiji trenutno je 27 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga u Općoj bolnici Varaždin liječe se četiri osobe, a 23 se liječe izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 90 osoba.

Od početka epidemije Varaždinska županija ima 93 registrirana slučaja zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙