FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: U Županiji šest novooboljelih od koronavirusa

OSIJEK, 17. kolovoza 2020. (Hina) - U prethodna 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je šest novooboljelih od koronavirusa, najviše iz Osijeka, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju osječkog KBC-a u zadnja 24 sata testirano je ukupno 157 uzoraka, od kojih su šest bili pozitivni na koronavirus. Četiri osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Našica i Darde, priopćeno je iz Stožera.

Ističu kako je u osječkom KBC-u, kao regionalnom respiracijskom centru, trenutno hospitalizirano 26 pacijenata, od kojih su pet na respiratoru, i to četiri s područja Vukovarsko-srijemske i jedan s područja Osječko-baranjske županije.

Od pojave epidemije koronavirusa na području Osječko-baranjske županije ukupno su oboljele  684 osobe, a 576 je do sada izliječeno. Preminule su ukupno 22 osobe, a aktivno oboljelih je 86.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije jučer odredili za 23 novih kontakata oboljelih, pa je trenutno u samoizolaciji ukupno 275 osoba.  Policija jučer nije dobila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 53 samoinicijativne provjere sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, napominje županijski Stožer.

Članovi Stožera na sjednici su zaključili kako je na obilježavanja blagdana Velike Gospe u tri svetišta pristiglo znatno manje osoba nego ranijih godina, a sportski događaji tijekom vikenda održani su bez publike i uz primjenu epidemioloških mjera.

Tijekom proteklog vikenda inspektori i službenici civilne zaštite proveli su 50 nadzora nad provođenjem epidemioloških mjera. Najviše nadzora (20) imali su u noćnim klubovima, a obišli su i osam svadbi, sedam prodavaonica i trgovina, šest javnih okupljanja, pet ugostiteljskih objekata, dvije pekarnice, jedan frizerki salon i jednu upravnu ustanovu.

Utvrdili su 12 nepravilnosti (nepoštivanje fizičke distance, neisticanje obavijesti, nekorištenje maski i rukavica, organizacija plesnog podija) te za njih izrekli usmena upozorenja, kažu u osječko-baranjskom Stožeru Civilne zaštite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙