FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetero novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

DUBROVNIK, 15. kolovoza 2020. (Hina) - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je šestoro zaraženo izvan županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku.

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je u subotu da su među novozaraženima tri djevojke i žena srednje dobi te četiri mladića i muškarac srednje dobi. Troje ima prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutačno nalazi u Dubrovniku, a jedna osoba u Pločama. Od preostalih, tri osobe su iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Janjine. Među zaraženima je i djevojka iz Zagreba koja je napustila županiju.

"Važno je istaknuti kako u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ne postoji žarište ni lokalna transmisija“, izvijestio je Županijski stožer dodajući kako su izliječene dvije osobe - iz Ploča i Blata.

U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba, a u samoizolaciji je 276 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 7248 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i Stožera civilne zaštite RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙